Китай заяви във вторник, че се е предупредил Съединените щати относно пакета

...
Китай заяви във вторник, че се е предупредил Съединените щати относно пакета
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ да спре военната помощ за Тайван


Китай съобщи във вторник, че се е предупредил Съединените щати по отношение на пакета с оръжейна помощ за Тайван, призовавайки Вашингтон да не продължава да върви по този  " неправилен и рисков " път,  предава " Ройтерс ".

Съединени американски щати разкри  на стойност до 345 милиона $ в петък, откакто Конгресът позволи до 1 милиард $ помощ за оръжия за острова като част от бюджета за 2023 година

Говорител на китайското министерство на защитата, Тан Кефей, сподели, че Съединени американски щати би трябвало да спрат всички форми на " военно съглашение " с Тайван .

" Тайванският въпрос визира главните ползи на Китай и е алена линия, която не може да бъде прекрачена в връзките сред Китай и Съединени американски щати ", сподели Тан в изказване.

Пекин твърди, че демократично управляваният остров е негова територия и неведнъж предизвестява против всевъзможни форми на " формален продан " сред Вашингтон и Тайпе. Тайван отхвърля претенциите на Китай за суверенитет и споделя, че единствено народът на Тайван може да взема решение бъдещето си.

Съединените щати, най-важният снабдител на оръжие за Тайван, са задължени по закон да обезпечат на острова средствата за отбрана, макар неналичието на публични дипломатически връзки и гнева, който сходни продажби на оръжия провокират в Пекин.

Висшият военачалник на Съединени американски щати сподели през юли, че той и съдружниците на оръжия за Тайван през идващите години, с цел да оказват помощ на острова да се отбрани.

Китайската войска също демонстрира сила около острова, като неотдавна изпрати, в това число дронове, в небето на юг на Тайван, демонстрират данни на министерството на защитата на Тайван.
 Китай: Съединени американски щати трансформират Тайван в буре с барут
Китай: Съединени американски щати трансформират Тайван в буре с барут

Пекин осъди новата военна помощ на Вашингтон за острова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР